3.06.Importeren van materiaal met behulp van een CSV bestand

Materiaal bibliotheek is essentieel onderdeel van MTOPilot. Het is dan ook heel belangrijk dat men met de zelfde codes gebruikt als opgenomen in piping specificaties om materialen te identificeren.

Er zijn meerdere mogelijkheden on materialen toe te voegen aan materiaal bibliotheek, overnemen van een bestaand project of volledig nieuw data importeren. Daarnaast heb je mogelijkheid om materiaal records uit andere projecten te koppelen of een nieuw item toe te voegen. Wij gaan alle stappen hieronder bellichten en toelichten waar je op moet letten.

Download import template CSV bestand en open deze in Excel.

Let op! Voordat je start met import van data zorg dat je nauwkeurig alle stappen op omschreven in hoofstuk 1.2. hebt opgevolgd om te voorkomen dat data niet volledig wordt geïmporteerd en of na importeren verkeerd wordt weergegeven.

Selecteer CSV bestand en klik op import. Wees geduldig tot alle data is geïmporteerd. Dit proces kan enkele minuten in beslag nemen omdat applicatie deze data vergelijkt met eventueel eerder geïmporteerde data.

Vorige 3.05.Dashboard
Volgende 3.07.Overnemen van materiaaldatabase of enkele materialen van een bestaand project