In dit artikel delen we enkele recente verbeteringen die we hebben doorgevoerd in onze WeldPilot applicatie. Deze updates zijn ontworpen om onze applicatie nog beter te laten aansluiten op de behoeften van onze gebruikers.

Mass Edit Weld

Enkele weken geleden hebben we de ‘Mass Edit Weld’-functie geïntroduceerd, en na waardevolle feedback hebben we deze functie verfijnd en enkele bugs opgelost. Met deze functie kunnen gebruikers nu meerdere lassen tegelijk bewerken en aanvullende informatie toevoegen, wat de efficiëntie en workflow verbetert.

Hier is een beknopte handleiding voor de “Mass Edit Welds” functie:

1. Open een Isometrische Tekening: Begin met het openen van de isometrische tekening met de te bewerken lassen.

2. Selecteer de Lassen: Plaats vinkjes naast de lassen die je wilt bewerken.

3. Klik op “Mass Edit Welds”: Ga naar het menu, klik op “Mass Edit Welds.”

4. Bewerk de Lassen: In het popup venster kun je de gewenste wijzigingen aanbrengen.

5. Klik op “Update”: Klik op “Update” om de wijzigingen op te slaan.

Dit is een handige manier om meerdere lassen tegelijkertijd te bewerken en informatie bij te werken in onze applicatie.

Maas edit welds

Mass edit welds

QR-codes op Weldcards

Een andere ontwikkeling is het toevoegen van QR-codes aan onze Weldcards. Dit is een stap vooruit in de voorbereiding op de uitrol van onze mobiele applicatie, die bedoeld is om het verwerken van lasgegevens te versnellen en papierwerk te verminderen.

Hier is een korte handleiding om Weld Cards te maken:

  1. Open het “Reports” Menu: Ga naar het “Reports” menu in een isometrische tekening.
  2. Selecteer “Weld Card”: Klik op “Weld Card.”
  3. Kies Optie: Kies tussen “Include All Welds” (Alle lassen opnemen) of “Select Specific Weld(s)” (Specifieke lassen selecteren).
  4. Selecteer Lassen: Afhankelijk van je keuze, selecteer alle of specifieke lassen.
  5. Klik op “GO”: Klik op “GO” om de Weld Cards te genereren.

Dit is een snelle manier om Weld Cards te maken in onze applicatie.

blank

Weld card(s)

blank

Weld card(s)

blank

Weld card(s)

Aanvragen van Meerdere NDO voor een of Meerdere Lassen

Een belangrijke nieuwe functie stelt gebruikers in staat om meerdere NDO (Non-Destructive Testing) aan te vragen voor een of meerdere lassen. Deze update is gebaseerd op feedback van klanten die vaak meerdere NDO-onderzoeken op dezelfde las moeten uitvoeren, soms door verschillende bedrijven of in verschillende fasen. Hierdoor is de behoefte ontstaan om meerdere verzoeken voor dezelfde las te genereren.

Hier is een beknopte handleiding voor het aanvragen van meerdere NDO-onderzoeken voor een of meerdere lassen:

1. Lassen en Onderzoeken Selecteren: Start door te bepalen welke lassen welke onderzoeken moeten ondergaan. Zorg ervoor dat je alle benodigde gegevens hebt om een NDO-aanvraag in te dienen.

2. Klik op het Printer Icoon of Ga naar Mass Request: Zodra je klaar bent om NDO-aanvragen te doen, klik je op het printer-icoon dat verschijnt naast de las die je wilt onderzoeken. Als alternatief kun je ook naar de “Mass Request” optie gaan.

3. Maak Je Keuze: Wanneer het pop-up venster verschijnt, heb je de mogelijkheid om te kiezen welke NDO-onderzoeken je wilt aanvragen door het selectievakje aan of uit te zetten naast de gewenste opties.

4. Klik op “Go”: Nadat je je keuze hebt gemaakt, klik je op “Go” om de NDO-aanvraag te genereren. Herhaal dit proces voor elke openstaande NDO-aanvraag totdat je klaar bent.

blank

NDO request

blank

NDO request

blank

NDO request

blank

NDO request

 

 

 

 

Deze verbeteringen zijn bedoeld om het werk van onze gebruikers te vergemakkelijken en de nauwkeurigheid te verbeteren bij het documenteren van lassen en leidingsystemen. Tijdens het publiceren van dit artikel zijn deze nieuwe functies nog niet overal uitgerold. We verwachten dat de uitrol aan het einde van week 50 is voltooid.

Bedankt voor het lezen en blijf op de hoogte van meer updates in de toekomst!