1.01.Systeem voorbereiden voor CSV

Om een snel start te kunnen maken met Websonik applicaties is kortste weg om zoveel mogelijk data te importeren. Om csv bestanden goed te kunnen weergeven in Excel dient Windows op een aantal punten te worden ingesteld. Worden csv besteden in Excel bij jou goed weergegeven dan kan je deze stappen overslaan.

Voorbeeld CSV data in Excel wanneer deze niet goed is weergegeven

Windows gebruikers ga naar Instellingen => Tijd en taal

Vervolgens Land/regio

Extra instellingen voor datum, tijd en regio

Vervolgens naar Land/regio => De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen

Ga in nieuwe venster naar Meer instellingen

Pas vervolgens onderstaande velden Decimaalteken in ( , ) en  Lijnscheidingsteken in ( ; ). Klik op Topassen en OK.

Als het goed is wordt data van CSV bestand nu in Excel leesbaar weergegeven in rijen en kolommen.

Weergave van een CSV bestand in Excel nadat systeem is aangepast om deze goed weer te geven. Waarschuwing van Excel negeren en verder gaan met bewerken van te importeren data.
Volgende 1.02.Project data import sheet (CSV) voorbereiden