1.01.Systeem voorbereiden voor CSV

Om een snel start te maken met Websonik-applicaties is het handig om zoveel mogelijk data te importeren. Om CSV-bestanden goed weer te geven in Excel, dient Windows op een aantal punten te worden geconfigureerd. Als CSV-bestanden in Excel bij jou goed worden weergegeven, kun je deze stappen overslaan.

Windows gebruikers ga naar Instellingen => Tijd en taal

Vervolgens Land/regio

Extra instellingen voor datum, tijd en regio

Vervolgens naar Land/regio => De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen

Ga in nieuwe venster naar Meer instellingen

Pas vervolgens onderstaande velden Decimaalteken in ( , ) en  Lijnscheidingsteken in ( ; ). Klik op Topassen en OK.

Als het goed is wordt data van CSV bestand nu in Excel leesbaar weergegeven in rijen en kolommen.