1.02.Project data import sheet (CSV) voorbereiden

CVS bestand kent geen opmaak als Excel dus hier hebben we platten data te maken. Daarnaast heeft CSV beperkingen met weergeven van speciale tekens waardoor importproces niet gewenste resultaten kan geven.In onderstaand voorbeeld data opgemaakt in Excel met graden teken en aanhalingsteken om inch aan te geven.

In onderstaand voorbeeld data opgemaakt in Excel met graden teken en aanhalingsteken om inch aan te geven.

Zelfde data geopend in CSV bestand.

Wanneer deze data in een SQL database wordt geïmporteerd dan veroorzaakt dat vaak ongewenste resultaten. Wat we eigenlijk moeten gaan doen is ongewenste tekens vervangen voor tekst als in onderstaand voorbeeld waar graad teken is vervangen voor gr en aanhalingsteken voor in.

Het vervangen van deze tekens kan heel snel met Excel functie zoeken en vervangen.

Nadat alle data is voorbereid volgens bovenstaande dan kan deze gekopieerd en geplakt worden in importsheet. Let op! Data altijd zonder opmaak plakken in csv!

Data zonder opmaak plakken in CSV import sheet

Vorige 1.01.Systeem voorbereiden voor CSV
Volgende 2.01.Functie profiel aanmaken