1.02.Project data import sheet (CSV) voorbereiden

CSV-bestanden hebben geen opmaak zoals Excel, dus we hebben hier te maken met platte data. Daarnaast hebben CSV-bestanden beperkingen bij het weergeven van speciale tekens, wat kan leiden tot ongewenste resultaten tijdens het importproces.

In het onderstaande voorbeeld is de data opgemaakt in Excel met het gradenteken en aanhalingstekens om inches aan te geven.

Zelfde data geopend in CSV bestand.

Wanneer deze data in een SQL database wordt geïmporteerd dan veroorzaakt dat vaak ongewenste resultaten. Wat we eigenlijk moeten gaan doen is ongewenste tekens vervangen voor tekst als in onderstaand voorbeeld waar graad teken is vervangen voor gr en aanhalingsteken voor in.

Het vervangen van deze tekens kan heel snel met Excel functie zoeken en vervangen.

Nadat alle data is voorbereid volgens bovenstaande dan kan deze gekopieerd en geplakt worden in importsheet. Let op! Data altijd zonder opmaak plakken in csv!

Data zonder opmaak plakken in CSV import sheet