3.21.Project

Projects kunnen veel meer zijn dan een project, bijvoorbeeld. Projects kan zijn een deel van een unit, een operationeel systeem maar ook een zelf staand project op een vaste locatie. Daarnaast is mogelijk om bovengenoemde te combineren wanneer men bijvoorbeeld zowel onderhoudswerkzaamheden en projecten verricht. Wij gaan in ons voorbeeld een project in operationele systemen opdelen. Elk operationeel systeem is gevuld met isometrics  en isomotrics op hun buurt met benodigde materialen. Er zijn twee opties om aan de slag te gaan, het manueel aanmaken en invoeren van materialen of importeren middels een CSV bestand.

1. Manueel aanmaken van een project (operationeel systeem) doe je door in het menu Project Data op menu Projects te klikken. Ga vervolgens naar menu Add project, vul benodigde gegevens (niet alle velden zijn verplict) en klik op Add.

Nu je een project heb aangemaakt heb je keus om verder te gaan of project te vullen met isometrics.

Klik op  om een project te openen en klik op Add en vervolgens Add Isometric. Vul gegevens in en klik op Add om Isometric op te slaan. Herhaal deze stappen totdat je benodigde isometrics hebt gemaakt.

Om een isometric te voorzien van materialen klik je op  van desbetreffende iso om deze te openen. Klik op Add en kies of je een custom materaal wil toevoegen of dat je er een uit biliotheek wil kiezen.

Stappen om een project, isometric en materiaal toe te voegen
  1. Waar een groot aantal projecten (Operationele systemen), isometrics en materialen aangemaakt moet worden heeft ons voorkeur om deze te importeren middels een CSV bestand. Hoe je een CSV bestand dient voor te bereiden voordat je deze handeling gaat doen is terug te lezen in hoofdstuk 1.2.

Het importeren van projecten, isometrics en materialen kan afzonderlijk van elkaar gedaan worden maar ook alles in een keer. Voor beide opties is een afzonderlijk import sheet te downloaden onder knopje Import.

Niet alle velden zijn verplicht op deze te importeren, echter des te meer geïmporteerd is minder werk dan om op later tijdstip gegevens aan te vullen.

Let op! Import kan tientallen minuten in beslag nemen bij hele grote bestanden met vele materialen. Neem de tijd en wees geduldig tot deze zijn geïmporteerd.

Vorige 3.20.Certifications
Volgende 3.211.Isometrics list