Heb je een vraag?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

5.31.Reports menu

 In het rapportenmenu vind je diverse rapporten, waaronder LISL-rapporten in een modern of klassiek formaat, met of zonder NDT/PHWT-kolommen (zonder: om twee vakken te creëren waar tijdens prefab heatnummers in worden verwerkt) en een LISL-blanko sjabloon. Daarnaast is het mogelijk om een rapport “Visuele inspectie” te maken voor één las of meerdere lassen, of bijvoorbeeld voor zowel shop- als veldwerk. Zie hieronder voor meer details.

blank

De kolom ‘Vi’ geeft aan of er al een rapport bestaat voor las 01 en 02. Puntjes … geven aan dat er nog geen resultaat is, terwijl ‘A’ aangeeft dat de visuele inspectie goedgekeurd is.

Het rapport “ISO Book” is het meest uitgebreide rapport met veel verschillende varianten. Een ISO Book (werkmap) voor prefab is inhoudelijk anders dan die voor veldwerkzaamheden. Gebruik de optie voor documentselectie om een werkmap met geselecteerde documenten te genereren.

blank

Op elke pagina van LISL een veld voor ondertekening toevoegen:

  1. Ga naar ‘Reports’ en kies voor ‘LISL Report’;
  2. Maak keuze ‘Signature on each page’ en klik op ‘Go’;
blank
blank

Een andere handige toevoeging aan WeldPilot is de mogelijkheid om velden voor lassen op een LISL lichtgrijs te markeren. Hiermee kunt u aangeven welke velden moeten worden goedgekeurd door inspectie, waardoor uw workflow efficiënter wordt. Deze functionaliteit is zowel voor A4 als voor A3 beschikbaar.

Om van deze nieuwe functies gebruik te maken, volgt u eenvoudig deze stappen:

  1. Open een isometrische tekening in WeldPilot.
  2. Ga naar de optie “Rapporten” in het menu.
  3. Kies welke LISL u wilt genereren op basis van uw projectvereisten.
  4. In het pop-up venster heeft u de optie om “Prefab” te selecteren, “Field” te selecteren of beide (u hoeft niets te kiezen als u beide wilt genereren).
  5. Klik op “Go” om het rapport te genereren.
blank
blank
blank

Dit stelt u in staat om snel en gemakkelijk de gewenste LISL-rapporten te genereren op basis van uw specifieke behoeften, of u nu werkt aan prefab of veldlassen.

Houd er rekening mee dat de uitrol van deze functie niet onmiddellijk beschikbaar is voor alle klanten

Automatisch toevoegen LISL prefab/field map:

We hebben ook een functie waarmee u de LISL (Lists of Inspection Standard Level) voor de werkplaats (met open vakken voor heat/charge nummer) automatisch kunt toevoegen aan de prefab/field map. U kunt de LISL direct toevoegen aan de map, natuurlijk blijft het ook mogelijk om de LISL apart te genereren.

blank
blank
Ga naar de bovenkant