3.22.Open isometric

Open een isometric via operationeel systeem of direct via Isometric List menu. Wij gaan nu diverse functies toelichten om werking van deze gedeelte te verduidelijken. Menu Import geeft je mogelijkheid om direct in een bestaande isometric materialen te importeren. Werking van deze functie is te vergelijken met uitleg voor het importeren van alle project data met het verschil dat hier alleen materialen worden geïmporteerd. Hier gelden dezelfde regels als uitgelegd in hoofdstuk 1.2. voorbereiden van een CSV bestand voor import.

Tweede mogelijkheid is om direct vanuit bibliotheek materialen aan isometric toe te voegen of via optie Add Custom material. Klik op Add om materialen toe te voegen.

1. Kruimelpad is makkelijk wanneer je snel bijvoorbeeld vanuit isometric naar operationeel systeem wil gaan. Tevens wanneer je op isometric nummer klikt krijg je mogelijkheid om snel tussen isometrics in hetzelfde operationeel systeem te openen.
  2. Een vrachtwagentje geeft met kleur aan status van benodigde materialen. Rood: benodigde materialen zijn niet op voorraad, geel: benodigde materialen zijn aanwezig maar niet de benodigde hoeveelheid en groen: benodigde materialen zijn voorradig.
  3. Picked geeft aantal uitgehaalde materialen. In geval van een revisie waar bijvoorbeeld materialen vervallen maar deze reeds zijn uitgehaald klik je op aantal, returneer gewenst aantal. In geval van onterecht uitgetrokken materialen (verkeerde selectie) dien je zelfde stappen te nemen. Wanneer aantal materialen is toegenomen maar deze zijn uitgegeven dien je een nieuw regel aan te maken door op Add en benodigde materialen uit bibliotheek toe te voegen.
  4. Mocht je een revisie hebben ontvangen waar aantallen zijn gewijzigd maar materialen zijn niet uitgehaald klik op aantal en pas deze naar gewenst aantal. Indien materialen volledig vervallen verwijder deze regel door op prullenbak te klikken.
  5. Door op deze link te klikken open je laatste revisie van de isometric
  6. Door op Rev 0x te klikken open je revisie register met alle isometric revisies. Handig wanneer je wil weten of aantonen waarom sommige werkzaamheden als meerwerk verrekend moeten worden.
  7. Heb je een nieuwe revisie ontvangen klik op plus teken om deze toe te voegen. Let op! Alleen pdf bestanden zijn toegestaan. Om in een later stadium documenten in gewenst formaat (A4 of A3) en in perspectief te printen is van belang om deze zo te hebben opgeslagen.

Voor ITP No (prefab ITP/KNR) en ITP No 2 (Field ITP/KNR) gelden dezelfde handelingen als hierboven omschreven

Vorige 3.211.Isometrics list
Volgende 3.23.Isometric execution